Verkeersveiligheid naar school

7 september 2020

Beste ouder,

Onze school doet mee aan Route2School (R2S). Alle ouders en leerlingen kunnen via R2S hun mening geven over de verkeersveiligheid onderweg naar school. Op de website of in de app kan je knelpunten op schoolroutes aanduiden en zelf oplossingen voorstellen.

Meedoen is simpel!

  • Ga naar de website www.route2school.be en klik bovenaan op REGISTREREN
  • Je ontvangt een paswoord waarmee je kan INLOGGEN
  • Op een digitale kaart duid je de plaatsen of trajecten aan waar je iets op aan te merken hebt. Bij elke melding kan je positieve of negatieve commentaar schrijven.
  • Je kan voor elke melding ook een eigen foto uploaden. De foto’s komen onmiddellijk mee in het eindverslag en zijn een belangrijke bron van informatie.

Je kan (na registratie op de website) ook gebruik maken van de route2school app. Zo kan je je de foto’s van je smartphone meteen op de website plaatsen. Met de app kan je ook je hele fiets of wandelroute registreren.

Wanneer?

Je kan je opmerkingen invoeren in R2S van maandag 14 september tot en met 9 oktober.

Alle verzamelde informatie wordt nadien besproken op een werkgroep met schooldirecties, het stadsbestuur, politie en de provincie Vlaams-Brabant. De werkgroep stelt een actieplan op met als doel zoveel mogelijk knelpunten weg te werken.  

In naam van onze leerlingen danken we u alvast voor uw medewerking!