Coronabrief van onze algemeen directeur KSD

26 augustus 2020

Beste ouders
Beste leerlingen

Op 1 september verwelkomen we jullie opnieuw op één van onze scholen van de Kinderkosmos. De Veiligheidsraad heeft immers beslist het schooljaar op te starten in code geel. We verwachten dus alle leerlingen hele dagen op school! Leerlingen en leerkrachten krijgen op die manier de tijd om elkaar te leren kennen. Zo kan het schooljaar optimaal starten. Hoe het schooljaar verder zal verlopen is moeilijk te voorspellen. Het zal ondermeer afhangen van het aantal coronabesmettingen in Diest en omgeving. Dat is een van de factoren die de overgang naar een andere code beïnvloedt. Indien nodig zijn we klaar om snel te schakelen tussen de verschillende codes. We hopen echter dat dit niet nodig zal zijn. 

We begrijpen dat jullie misschien bezorgd zijn over de heropstart. Met deze brief willen we jullie laten weten dat we de voorbije weken hard hebben gewerkt om onze scholen helemaal klaar te maken. De meest recente veiligheids- en preventievoorschriften waren daarbij onze gids. Natuurlijk zullen we in geval van besmetting de scenario’s volgen die door de Veiligheidsraad zijn uitgewerkt. De veiligheid van onze leerlingen en leerkrachten is immers onze eerste bekommernis

Daarom willen we jullie vragen om ook thuis de maatregelen stipt op te volgen. We verwachten dat iedereen die uit een risicogebied (rood) van vakantie terugkeert, de wettelijk verplichte quarantaine in acht neemt. Ook vragen we leerlingen met coronasymptomen (koorts, hoest, geur- en smaakverlies…) niet naar school te komen vooraleer ze zijn getest.

We proberen het aantal bezoekers op school zoveel mogelijk te beperken. Allen echt noodzakelijke ‘derden’ mogen de school betreden. Dat betekent ook dat de school in principe gesloten is voor ouders, tenzij na afspraak.

Niemand weet wat corona dit jaar nog met zich mee zal brengen. Wat we wel met zekerheid durven zeggen, is dat we met de scholen van de Kinderkosmos al het mogelijke hebben gedaan en zullen doen om dit schooljaar zo normaal mogelijk te laten starten. Het blijft onze uitdrukkelijke ambitie om kwaliteitsvol en zorgzaam onderwijs aan te bieden.

We wensen jullie een erg talentrijk, veilig en gezond jaar toe!

Met vriendelijke groeten
Luc Peirelinck
Algemeen directeur KSD